Maak je niet dik, Voeding, Leefstijl & Positieve Coaching

Irene Kuperis-Noordberger, leefstijlcoach, gewichtsconsulente, slaapcoach en stresscouncelor & mental coach


 gewichtsconsulente

slaapcoaching

stresscounselor

leefstijlcoach

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar ik viel helaas steeds weer terug in mijn oude patroon zodra het dieet was afgelopen, met als gevolg dat ik snel snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer. Het welbekende jo-jo effect was geboren. Ik was 20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg en was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar viel steeds weer terug in mijn oude patroon, waardoor ik snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer,
het welbekende jojo-effect. Ik was
20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg. En was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Mijn blogs!

blog image

Honger of Dorst?

June 08, 20231 min read

HEB JIJ Honger of HEB JIJ juist dorst?

Je hoort regelmatig iemand zeggen: “ik heb honger”, maar is dat dan wel zo?

Je kunt honger of dorst namelijk gemakkelijk met elkaar verwarren.

Honger- en dorstprikkels worden namelijk veroorzaakt in de hersenen, in de hypothalamus om precies te zijn. De hypothalamus is een onderdeel van de hersenen dat zich voornamelijk bezighoudt met de basisbehoeften van de mens: eten, slapen, drinken etc.

Als je bloedglucose-level daalt tot een bepaald punt wordt er een signaal gestuurd naar je hypothalamus. De hypothalamus stuurt vervolgens prikkels naar je lichaam om bepaalde hormonen te laten vrijkomen, door die hormonen ontstaat het hongergevoel. Als je lichaam water nodig heeft, kan het zijn dat je lichaam een honger-seintje doorgeeft naar je hersenen, terwijl je lichaam eigenlijk water nodig heeft.

Het verschil tussen honger en dorst is dus lastig op te merken, behalve dat je van dorst vaak een droge mond en keel krijgt.

Het is daarom goed om te leren luisteren naar je eigen lichaam. Voel waar je behoefte aan hebt. Heb ik honger of heb ik dorst? Drink eerst een glas water en voel dan nog eens waar je behoefte aan hebt. Eet er eventueel wat fruit bij.

Wist je dat er verschillende soorten honger zijn? Zo zijn er wel 15 soorten honger en hoe je hierop reageert bepaald oa je gewicht en hoe je je voelt.

Wil je hier meer over weten, dan vertel ik je graag daar meer over in een vrijblijvend gesprek.


blog author image

Irene

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding.

Back to Blog

Voedingsweekmenu's op maat

Voor wie makkelijk aan gezonde en lekkere recepten wil komen.

Kies dan voor mijn voedingsweekmenu's

Wat zeggen mijn klanten?

Ben je benieuwd naar mijn succesverhalen?

Natuurlijk kun je het van mij aannemen, maar het is natuurlijk veel beter om te horen wat mijn klanten te zeggen hebben! Nadat ik tientallen mensen heb geholpen om blij met hun lijf te worden heb ik daar uiteraard mooie recensies aan overgehouden! Schroom niet om even een kijkje te nemen. Misschien word jij wel mijn volgende succesverhaal!

Je kunt me vinden op👇
0648275255